(Suomeksi, scrollaa alas)

Fu hu is the fifth jingang bashi technique. The meaning is translated as “taming the tiger”, where in xiang long you are taming the dragon in the heavens, in fu hu you are taming the tiger prowling on the ground. The four first jingangs are solely concentrated on attack, they are the hammers to strike down your opponent. The four latter jingangs also include defence, which means they have more complicated footwork and hand movement. In fu hu you are training nimble and evasive footwork, almost like a tiger fighting a bigger prey. Also you are training your back, especially in the first part you need to use your back like a tiger, rounding it and initiating all movement from the back. The sequence includes two different types of strikes, a rising and a sinking type.

The sequence starts with a small step to the side, you are evading an attack, at the same time you are using your hand to redirect and establish contact. With the first step there is a dive down, so it also deals with dodging under a hook punch. With the second step, where the weight is transferred to the stepping leg and the feet are brought together, you are rising up from the dive and with the same motion striking upwards with the wrist. When the feet are brought together there is an explosive drop of the weight to both feet, this trains grounding power leading down from both feet. The wrist strike is done with a big arch, so it represents a possible strike to the groin or chin/head. The wrist motion also represents a defending motion , “taking in” and redirecting a punch to the head, which will lead to the last attack of the sequence. The last step forward comes with a downwards arching palm strike, you are taming the tiger prowling before you. This type of technique has several applications, one being a powerful punch down strike where the palm is striking in a forward sloping arch, so the opponent is being first pushed back breaking his back structure and then the slightly downwards arch will put him into the ground. A very aggressive type of strike.

Fu hu on viides jingang bashi tekniikka. Se tarkoittaa “tiikerin kesytystä”, xiang longissa me kesytimme lohikäärmeen iskemällä kohti taivaita, fu hussa kesytämme tiikerin joka vaanii maassa. Neljä ensimmäistä jingang bashia keskittyvät melkein kokonaan hyökkäykseen, ne ovat aseet jolla iskemme vastustajan maahan. Neljä seuraavaa jingangia sisältävät myös puolustuksen, siksi niissä on hieman monimutkaisempi jalkatyö ja monipuolisemmat käsiliikkeet. Fu hussa kehität sulavaa ja väistelevää jalkatyötä, kuten tiikeri taistelemassa isompaa eläintä vastaan. Harjoitat myös selän käyttöä, erityisesti liikkeen ensimmäisessä osassa missä selkää täytyy käyttää kuin tiikeri, pyöristäen sitä ja käyttäen sitä vahvasti liikekeskuksena. Fu hu sisältää kaksi eri tyyppistä iskua, nouseva ja laskeva.

Liike alkaa pienellä sivuaskeleella, jossa väistät suoraan tulevaa iskua, samaan aikaan käytät kättä suojaukseen ja kontaktin saamiseen vastustajaan. Ensimmäisen askeleen kanssa tehdään myös sukellus, tässä sisältyy ajatus koukkuiskun alta väistämäiseen. Toisen askeleen kanssa, jossa paino viedään etummaiselle jalalle ja jalat tuodaan yhteen, nouset ylös sukelluksesta ja isket ranteella laajalla kaarella alhaalta ylös. Kun jalat tuodaan yhteen ja isketään ylös ranteella tehdään räjähtävä painon pudotus, tämä harjoittaa maatuvaa voimaa joka laskee alas molemmista jaloista tasaisesti. Ranneisku tehdään laajalla kaarella, koska siihen sisältyy isku haaroihin ja leukaan/päähän. Ranneiskun loppukohta sisältää myös ajatuksen puolustuksesta, jossa otetaan vastaan ja suojataan iskulta päähän nousevalla ja hieman taaksepäin kaartavalla liikkeellä. Tämä suojaus johtaa tekniikan viimeiseen osioon jossa astutaan eteenpäin ja isketään loivasti alaspäin suuntautuvalla kämmeniskulla, tässä kesytät tiikerin joka vaanii edessäsi. Tällä iskulla on useita sovelluksia, josta yksi on vahva vastustajan maahan iskeminen. Tässä iskun loiva alaspäin suuntautuva liike työntää vasustajan tasapainoa ensin taakse, rikkoen hänen selkärakenteen ja siitä jatkaen alaspäin suuntautuvaa liikettä joka iskee hänet maahan. Hyvin aggressiivinen isku.