(scroll down for English)
Viime kesänä kävimme Baji ry:n ja mestari Lün kanssa Kiinan matkalla. Tämä oli kolmas Kiinan matka Baji ryhmälle. Olimme sitten 2012 Kiinan matkan keränneet rahaa edesmenneen suurmestarimme Han Longchuanin hautakiveä varten. Kivi oli nyt ostettu ja odotti Luotan kylässä meidän vierailua. Kuten edellisillä matkoilla ohjelmaan kuului paljon Baji demonstraatiota sekä sitäkin enemmän ruokaa ja juomaa.

Luotan kylä sijaitsee Cangzhoun maakunnassa ja on kuuluisa sen kamppailulaji perinnöistään, erityisesti Bajista. Kylä on myös kuuluisan Han perheen kotipaikka jossa mestari Lü Baochun löysi opettajansa Han Longchuanin. Han Longchuan oli legendaarisen Han Huachenin poika jolta hän oli perinyt äärettömän voimakkaan Bajinsa. Tämän perinnön mestari Lü Baochun toi mukanaan Suomeen ja jota me hänen oppilainaan jatketaan.

Last summer we traveled with Baji Association and master Lü to China. This was the third China trip that the Baji group did with master Lü. We had since the China trip in 2012 collected money for a gravestone for our late grandmaster Han Longchuan. The stone was now bought and waited for our visit in Luotan village. As the previous trips the program was filled with Baji demonstrations and even more food and drink.

Luotan village is located in Cangzhou county and is famous for it’s martial arts, especially Baji. The village is the home of the famous Han family, where master Lü found his teacher Han Longchuan. Han Longchuan was the son of the legendary Han Huachen from which he had inherited his immensely powerful Baji. This legacy was brought to Finland by master Lü Baochun and which we as his students are carrying on.